Dunder och brak – Ett år idag!

För ett år sedan var vi inne på BB, tanken var att vi skulle få information kring kejsarsnittet som skulle göras två dagar senare men istället startade mina värkar några timmar innan vi kom in. Vi insåg snabbt att vi antagligen inte skulle komma hem några timmar senare enligt planerat och min pank växte. Hundarna. Vi hade inte planerat för att få barn idag. Hundvakterna kommer på torsdag inte idag! Nej, det här går inte.,, Men det spelade inte så stor roll vad jag tyckte hälsade vår lilla son och familjen fick lösa pusslet med hundarna och vi var fast på BB. Bokstavligt talat fast. 

Det finns många där ute som har helt fantastiska erfarenheter av vården och så finns det några som inte riktigt håller med. Ja, vår vistelse där kanske inte riktigt var som jag hade planerat eller önskat. Det var klart med att jag skulle få kejsarsnitt och efter 13 timmar med värkar så var det fortfarande inte klart med när jag skulle få mitt snitt.
Tillslut kom ett gäng in på rummet och sa lite fint att… ”Vi har inte personal för ett kejsarsnitt så du får vänta till imorgon.” ….Då kära vänner slog det slint i min hjärna.
Det är inte ofta jag blir så genuint arg som jag blev då och när jag började skrika om att ”jag nu skiter i det här och tar livet av mig” kom en annan läkare som förskräckt insåg vad som hade hänt. Hanteringen under dessa 13 timmar var inte den bästa och med hennes hjälp kom lilla James några timmar senare. Efter 16 timmar av smärta, ångestattacker och missar hos vården kom han. (Dock vill jag poängtera att gänget inne på operation var GULD, allt där inne sköttes perfekt och jag rekommenderar varmt kejsarsnitt till de som lider av förlossningsrädsla.)

Men då, när han kom.. Det var helt galet att se han för första gången och jag kollade på den där lilla med stora ögon. Vår älskade lilla James. 

Sen han kom har han gjort oss lite mer gråhåriga, lite lyckligare och lite mer på alerten. När han bara var några dagar gammal fick han vara med när Alta skulle paras, diverse utställningar och helt ärligt han har  nog vart med på fler hundträningar och hundevent än på barnträffar, han ÄLSKAR hundarna hemma (ibland lite för mycket….) Han är med på allt och är nöjd så länge det händer något.. Att bara vara är tråkigt (undrar vem han fått det ifrån….) och om det inte finns något att göra så ser man till att det finns saker att göra! Typ klättra i trappen, dragkamp med någon av hundarna, lägga alla skor i pappkassen, gömma kontrollen, springa fram och tillbaka i huset, försöka ta sig igenom grinden med våld. En glad, galen och energisk unge!

Idag är hans 1års dag. För oss föräldrar är det en stor grej, ett år som brakat förbi och från att vart den där lilla till idag gå runt, snacka järnet (dock på sitt egna lilla språk) och faktiskt börjar bli en riktig liten person, en riktig liten James. ❤ Nej det är häftigt att få vara med och se honom växa, få vara den morsan jag alltid drömt om och se ens lilla familj utvecklas. Idag är James dag vilket skall firas ordentligt!

 

Och till Dig James, morsan älskar dig mer än ord kan beskriva!

redi11

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s