Han är ju så snäll!

”Jag förstår inte varför folk blir så upprörda när jag har min hund lös?!
Han är ju snäll så de ska skita i om han går lös eller inte!”

Inget gör mig så sjukt provocerad som just detta ovan, att man genuint tycker att andra ska anpassa sig efter våra intressen – i detta fall hund. Att hela vårt samhälle bara ska lägga sig platt och acceptera att hundar springer lösa hejvillt i samhället, att det ligger bajs överallt och att de springer omkull grannens barn. ”Hunden är ju så snäll.”

Kan vi kräva av alla i vår närhet att de måste älska våra fyrfotade? 
Kan vi ens kräva detta av en ny respektive? Ställa det som krav? 

Kom igen, varför skulle samhället anpassa sig till oss hundfolk? Det är oavsett vad vi tycker om detta vi som måste anpassa oss efter samhället. Varför ska den hundrädda tvingas älska just din hund? Varför? Ge mig en anledning! Och varför ska ens hundar få springa lösa i bostadsområden? Vad är ens vitsen? Plocka upp er jävla hundskit och låt inte hunden härja och buffla ner varken den pensionerade tanten på gården eller ungar.

Skärpning nu.

Jag lägger in mitt veto nu. På riktigt. Jag höjer näven och säger stopp! 
Andra ska inte anpassa sig efter oss och om så fallet är att man absolut tycker det, bo inte i stan bland en miljon andra människor. Gör som oss eremiter och flytta ut i skogen, så långt det bara går. Packa väskan, ta kopplet och dra. Plocka upp din hunds bajskorvar, en påse bara och ner i sopptunnan så är det klart. Så slipper grannen kliva i skiten på vägen till jobbet. Kom igen, lite snäll kan du väl va? Och det här med att ha lösa hundar överallt, släng på en lina så är problemet löst. Visa lite respekt för omgivningen.

Och ni vet väl att det är koppeltvång nu? 

Även här, det handlar inte om era hundar, eller er. Tro mig ingen som sätter våra lagar i Sverige bryr sig faktiskt. Denna lag är inte till för att göra livet surt för Sveriges hundägare. Det handlar om våra djurbebisar som behöver få vara trygga, knyta an med deras mammor och få växa upp i lugn och ro iallafall det lilla lugnet vi kan erbjuda efter att vi skövlat bort skogar och dalar för att kasta upp våningshus i alla dess storlekar. Även här, på med en lina och tänk till, jagar din hund iväg vilt kan det vara förödande för djurbebisen. Är det värt det? 

Vi kan inte tvinga alla andra att förstå den kärlek som vi har för dessa hundar, ibland inte ens de ens hjärtat slår lite extra för, vi kan inte heller få alla andra att förstå nöjet att leva, andas – Hund. Vet ni? Det är okey, för vi alla är olika och brinner för olika saker.

Det vi kan göra som de galna hundälskare vi faktiskt är, är att alltid försöka ta ansvar och vårda hundägarskapsrollen, svara på frågor, ta ansvar för våra djur och lagar och respektera de som inte delar vårt stora intresse. Först då kommer fler dörrar öppnas för hundvärlden och först då kommer motståndet börja sina.

Så väldigt enkelt, koppla hunden, plocka upp skiten och hejja glatt på dina grannar. 
Bara där kan jag lova att du som hundägare fått pluspoäng som heter duga! 

 

 

 

 

Annonser

4 reaktioner på ”Han är ju så snäll!

  1. Sprang på en lösspringande hund igår utan ägare, fick gå & knacka dörr men ingen visste vems det var. Efter kontakt med polis & efterlysning av ägare på facebook så kom ägaren fram efter 2-3 timmar & hunden kom tillrätta med kommentaren ”Hon är så snäll & brukar aldrig lämna tomten, du ska vara jävligt glad att jag inte anmäler dig för stöld av hund!” Lagen om koppel visste de inget om & staket runt tomten, vad är det? Suck. Vissa människor.. ingen respekt alls för omgivningen eller för sin egen hunds säkerhet för den delen.

    Liked by 1 person

  2. Men herregud! Ibland blir man bra förvånad över människor…. 🙈 Du gjorde iallafall helt rätt och tråkigt att de hade den attityden (helt obefogat om du frågar mig…) 💙 hoppas du får en riktigt bra fredag och att dessa ägare kopplar deras hund framöver… 💙

    Liked by 1 person

  3. Bra rutet! Håller helt med, som fellow hundägare. Blir paff av att så många tycker att ”hunden ska gå lös för det är bra för hunden” och tror sig ha stenkoll på sin hund. Nej. Om en hare dyker upp har du INTE stenkoll på din hund. Senast ikväll hörde vi vildsvin 2 meter bort: Bullshit att en lös hund bara skulle ignorera detta och gå fot hemåt. Vår Disa fick ju fnatt, men var förstås kopplad. Bra att du tar upp koppeltvång, vi bor vid ett naturreservat men möter tyvärr lösspringande hundar, som både stör djurlivet och riskerar att försvinna i jakt på ett rådjur. Alla hundägare måste bli varse om att deras hund kan sticka vilken sekund som helst, för instinkterna vinner alltid i längden. Och ja: Borde vara lag på att alltid ha med sig hundbajspåse, eller hur! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s