Skönheter och odjur

Jag läser en bok som heter ”skönheter och odjur” en bok som lyfter upp hur människan behandlat kvinnor, djur, slavar. Med våld, girighet och makt.

Ibland träffar jag på människor med dessa drag även idag. Men ska lyda, kuva sig annars jävlar och inte allt för längesedan var vi på en middag med bekanta och familjens hund skulle sitta ner på kommando. Det var hårda ord och hunden vart mer och mer rädd, tillslut kom sparken, hårt i sidan med mannens fot. En hård röst som skrek ”lägg dig ner!!!” Hos en annan person kröp hunden längst väggarna, rädd, ville inte finnas. Frågade om hunden brukar få mkt skäll? Svaret; vi är hårda men rättvisa. 

Makt. Girighet. Ondska.

Vi åkte därifrån med en klump i magen. Chribbe ifrågasatte hela situationen och jag skakade på huvudet. Klumpen i magen växte. För vad gör man? Det här handlar inte om okunskap, inte heller om fel hund i fel händer, det har bara med att en viss typ av människa drivs av att hävda sig genom att känna att de har makt, pondus – på ett sjukt, vidrigt sätt. Ofta utövas samma sak på respektive samt barnen i hemmet. 

Vi har en lag i Sverige som stämplar våra djur som handelsvaror, de är värda lika mycket som vårt kylskåp där hemma. Att försöka förklara, försvara, inte lägga sig platt är vår uppgift som medmänniska och djurälskare men sen då? 

Vi har skönheter där ute och vi har ondska. Vi alla måste välja sida, ta avstånd från ondskan och aldrig låta historien upprepa sig. Varken för oss, våra djur eller våra barn. Jag vet att det ibland är svårt, tufft att stå upp mot dessa människor men vi måste – tillsammans –  jobba mot ondskan. 💙

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s