Hundrum, hundrum!

Vi har ett rum på vår nedervåning som från början var en stor och fin klädkammare… Men som tillslut blev ett förvaringsrum med en liten gång i mitten.
Hemskt men sant, vi har alldeles för mycket saker här hemma!

Vi har äntligen rensat och kört en jäkla massa till tippen, allt från gamla trasiga jackor till inredning från gamla boenden som aldrig kommer användas igen. Rensning Delux! 
Och plötsligt så hade vi tömt hela rummet på prylar. För det är såhär att jag tänkte göra om detta rum till ett ”hundrum.”

Ni vet när det är många vänner som springer här hemma och hundarna behöver lite lugn och ro, eller om man ska åka och handla och man inte vill ha dom i hela huset,
eller helt enkelt ett mysigt krypin till hundarna där de bara kan vara, utan att bli störda varken av familj, vänner eller barn. Precis det ska dom få, en stressfri zon där de bara kan vara.

Så här är vi nu, ett tråkigt rum med kala väggar.

20170414_113321

Och ja… Nallens huvud sitter inte riktigt ihop med kroppen… #Livet med Alta som valp

Väggen med skjutdörrarna och min fina skohylla kommer få vara kvar.
Även byrån där alla viktiga papper som ex. SKK pärmen, kvitton, avtal och gamla tävlingsresultat ligger i får också vara kvar. Förvaring är alltid bra att ha!

Men sedan har jag två väggar kvar och.. Ja vad tycker ni?
Två öppna burar ska in i rummet, en mysig matta kanske, tavlor? Hur skulle ni göra?
Är det fler som har ett hundanpassat rum och hur har ni gjort med inredningen?

Annonser

6 thoughts on “Hundrum, hundrum!

 1. Längtar tills den dag jag har hus och ett rum över! Då ska jag också göra ett hundrum! Om det inte är marodörhundar skulle jag nog stoppa in en liten säng (typ växa-säng eller nån annan mindre variant från loppis) som dom kan få ligga på, utöver sina burar redan. Men en mysig matta låter ju inte helt fel.
  Beroende på höjd så skulle nog ev några tavlor (kanske på vovvarna), rosetter, kanske en pokalhylla, åka upp. Beror ju givetvis på hundar och hur busiga/rivningssugna dom är. xD
  Skål med vatten givetvis. Kanske hitta nån lite snyggare modell (tycker rostfria skålar är så tråkigt).
  Men du får fota sen och visa hur det blev! Är så nyfiken nu! 😀

  Liked by 1 person

 2. Jag har byggt om till ett stort hundrum med högsängar. De har valt sina platser och sover så tryggt där. Har byggt väggar med Wall and water skivor .. bara att skura och tvätta . Det blir mycket smuts damm i rummet så det måste vara lättstödat. Vi har 7 hundar varav 6 är aussisar

  Liked by 1 person

 3. Har också hundrum, dock samma rum som groventrén. Har tänkt som du- förvaring och mysigt. Sen lucka ut genom väggen och hundgård utanför 🙂 inte för mkt möbler och kanske inte de finaste jag har inför kommande unghundar /valpar.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s