Hur går det med barnet & hundarna?

Lilleman växer så det knakar, snart 5 hela månader och från att vara en liten bebis som legat lealös och velat ha mat, ny blöja och närhet så äter han nu gröt, skrattar, jollrar,
är med och rullar runt. Det går fort och på senaste har han även börjat med att kasta sina leksaker helvillt runt sig i sin lilla stol. Numera är alla leksaker fastspända i honom så att man slipper springa runt och hämta sakerna när han sedan i ren ilska skriker högt då leksaken ligger på golvet istället för vid honom… Livet med barn haha! 

Hundarna älskar honom. Alta är otroligt försiktig och medveten, hon skulle aldrig ens råka trampa på honom och hon håller sig långt ifrån leksakerna som kastas runt i hemmet. Brooklyn är inte lika medveten om sin kroppsstorlek och här får man ha lite koll då hon gärna vill ligga nära vilket ibland kan bli istället för breve haha. Men tjejerna är duktiga, de är med på nästan allt men håller avstånd. De har lärt sig att man inte får ta hans leksaker och att man är försiktiga i hans närhet. När vagnen är med på promenaderna går man lugnt och stilla på vänster sida om vagnen och även här,
vagnen får man absolut inte knuffa till eller titta ner i (Alta med sin storlek når lätt ner i vagnen på alla fyra.) Det är inga problem och vardagen rullar på med både barn och hundar. Lilleman ler stort åt hundarna och de bjuder på en puss eller två.

Nej utmaningarna börjar nog senare när lilleman börjar krypa runt på golvet, gå och försöka grabba tag i djuren. Här tror jag det är viktigt att ge djuren utrymme, att de alltid är med men att vår lilla grabb inte kommer åt dom i alla lägen. I allt med vår lilla försöker jag alltid tänka på djuren, hur man får dom att känna sig trygga och bekväma trots denna lilla grabb som tagit över hemmet på två röda. Med utrymme och förståelse tror jag att man bygger fram fina relationer inte bara med våra djur utan i alla relationer.

14494697_10153933842882423_5830267982385577685_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s