Att utöva dominans 

Jag klarar inte riktigt av det här med köttbullelydnad (beröm endast, allt annat ignorerar du..) men lika mkt som jag inte klarar av denna metod så klarar jag inte heller av den här hetsen med att utöva dominans. Allt ska vara dominans, det är kasta i backen konstant skrika, vråla, time-Outer, straffa.. 

Att bryta ner en hund och bygga upp en ”ny, bättre” som vet hur man beter sig. Låter inte detta lite psykopatiskt? Är det inte sånt här som sekter gör mot sina medlemmar, bryter ner och hjärntvättar för bästa resultat

Och hur gör du om du inte klarar av din dominanshandling? Då vet hunden att ibland så är inte du ledaren, ni kommer få en ständig kamp! Går väl vägen om man har en hund på 3kg.. Men om det är en hund på 30kg..

Vill du ha denna ständiga kamp?

Jag hörde för ett tag sedan om en man som har kurser utanför Sthlm. Principen är att bryta ner hunden för att bygga upp den igen. Sticker hunden? Bra då ser vi till så att den får så jävla ont så att den aldrig mer vill dra. Problemet löst. Eller? 

Allt är inte svart eller vitt. Självklart ska vi kunna korrigera våra hundar! Men vi ska även berömma, bygga på relationen och låta inte bara hunden få växa utan vi, du och din hund, flocken, låt er växa tillsammans! Samspel, utrymme och respekt. 

Jag vill tro att man kommer längre med en sund relation som handlar om ledarskap och gemenskap. 

  
Husse med en glad Alta på rallylydnad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s