Att ta sitt ansvar som ägare

Att ta ansvar som hundägare är inte bara att se till så att omgivningen är trygg med
Din hund utan det är lika viktigt att din hund är trygg med Dina val.
Efter att du har satt din kråka på avtalet vid hundköpet så är Du numera den som styr hela hundens liv. Det är ditt jobb att se till att djuren mår bra psykiskt och fysiskt.

Jag följer en grupp gällande Försvarsmakten hundar på facebook, det man måste komma ihåg är att dessa FM hundar är rena arbetsmaskiner. Dom är inte avlade för att ligga och mysa på soffan helt enkelt, de ska tränas för att kunna vara med och försvara vårt land.
Hur som, såg ett inlägg där fodervärden hade vart hos veterinären och var otroligt dåligt bemött. Varför? pga. typen av hund. Denna arbetshund stack ut ur den vanliga ramen på hur hundar ”ska” bete sig. Som hundägare händer det väldigt ofta att man träffar på folk som man tror ska bära på väldigt mycket kunskap men ser du att ditt djur inte mår bra
av en miljö med en annan hundförare, veterinär, dagmatte m.m. oavsett utbildningsnivå, byt till någon annan. Jag tror starkt på att man ska gå på magkänslan. Oftast känner vi våra djur så bra så att vi snabbt ser när något är fel.

Så efter två dagar på hunddagiset stoppar vi bandet och tar Alta därifrån.
Jag litar på signalerna från vår hund och magkänslan över situationen och
efter dessa två dagar måste vi ta vårt ansvar och ge henne och Brookie en miljö
som gynnar deras välmående, ingen annan. För om man gör det får man inte
bara en trygg hund utan även en livskamrat genom vått och torrt 🙂

Annonser