Skillnaden mellan en Malamute & en Amstaff

När man har två hundar hemma av hela olika mentalitet och från olika arbetsgrupper måste man snabbt tänka om, du har två individer av helt olika världar och skall se till så att båda mår bra. Men jag kan inte annat än att skratta åt deras olikheter.. Vi kan börja med Brooklyn.

Brooklyn hatar att: 
Bada
Vara ute när det är under 20 grader varmt
Vara ute när det är över 25 grader varmt
Arbeta
Vara med i stallet

Brooklyn älskar: 
Att få ligga under ett mysigt täcke på soffan
Att bli kliad på magen
Att få ligga i bädden med ett ben
Att få sovmorgon till ungefär tolv på dagen
Att endast få gå ut på tomten kissa, bajsa och gå hem igen.

Alta hatar: 
Att mysa mer än 10 minuter
Att ligga still
Att ha vilodagar

Alta älskar: 
Att arbeta
Att vara ute
Att vara ute när det är storm
Att bada
Att få vara med i stallet

Så ni förstår, man får pussla lite haha. Som idag, det är 3 minus här ute och blåser som fan ute på åkrarna. Så det var bara att stanna bilen på vägen hem, mitt på åkern.
Ut med båda hundarna (Jag har aldrig sett Brookie göra sina behov så snabbt och sedan kasta sig in i bilen.) Bra då var det bara att stänga bagageluckan så fick Brooklyn vara i den varma bilen. Ut på åkrarna med en lös Alta och bara tok träna. Stå, Ligg, Sitt, Stanna, inkallning, stanna på avstånd och varva med lek ute i stormen. När det gick som bäst avslutade vi och en glad Alta hoppade nöjt in till en ännu gladare Brooklyn som fick sitta i värmen och slapp träna i snöstormen.

Skillnaden mellan en Amstaff och Malamute. 🙂 Men allt går att pussla ihop,
Du måste bara ha en bra plan och en jävla massa tålamod.

Så Inkallningen börjar bli helt sjukt bra, nu måste vi bara in med störande moment för att stärka inkallningen ytterligare innan vi kan börja gå på med skott träningen.
Nästa kursstart som drar igång om en månad kommer vara med inte bara Alta utan även med Brooklyn… och ni anar inte hur nervös jag är, inte för malamuten utan för min envisa 5 åriga amstaff som hatar allt som inte innebär att få lata sig.. 

Brooklyn & Alta

Annonser