23e december

Dagen innan julafton med snö på backen och solen skinandes vart de en ridlektion för min kära vän Katarina. Vi som håller på med hästar har nog hört folk säga att
”Det är ju inte så svårt att rida, bara att hoppa upp och köra..”
Men när man sitter där med svetten rinnandes och gärna på en häst som gärna står mer på bakbenen än på alla fyra så kan jag lugnt säga att det är inte så lätt som det ser ut.

Så Kattis fick sig en redig lektion, jobba med benen, vikterna och låta händerna ligga stilla mot hästen. Hon vart helt slut och den där träningsvärken kommer nog titta fram under morgondagen. Men hästen var snäll och Alta fick sig ett passivitetspass
vid ridbanan ylandes som få..

Nisse

Så som för många andra är vi här hemma ute i sista sekund med alla julsaker som skall inhandlas, bakas och lagas till. Städningen ligger på dagens lista och hundarna får ingen större träning idag utan får senare märgben som de kan tugga på i någon timma eller två.
Så tipps till er hundägare som ibland inte får ihop tiden, som dagar som dessa..

Hur tröttar man ut en hund när man inte har tid? 

Märgben.

Ge hunden ett märgben, frysta brukar vara bäst. Märgben, finns på ex. ICA i köttdisken
Då kommer hunden kämpa med att få ut allt kött ur benet och de flesta hundarna är helt slut mentalt efter att ha gnagt i en timma eller två och kommer somna nöjt hemma. Finns att köpa i de flesta matbutikerna.

Aktivitetsboll.

Fyll en aktivitetsboll med godis och ge till hunden. Den kommer då göra allt för att få ut godisarna ur bollen och när den är klar han den fått sin mentala träning för dagen. Det finns mjuka plastbollar samt i hård plast, välj den bollen som passar bäst för din hund och för er gällande ljudnivån som ni vill ha i ert hem. Finns i zoobutikerna.

 

– Återanvändning av Petflaskor

Detta är perfekt om man inte har aktiveringsleksaker hemma eller om tuggbenen är slut i frysen! Ta en tom Petflaska, storleken spelar ingen roll. Fyll denna med hundgodis i små bitar och ge till hunden. Korken ska inte vara på. Här krävs det dock att man har lite uppsyn så att hunden inte skär sig i munnen av plasten. 

Perfekta träningsmoment som du kan låta hunden göra när du gör annat i hemmet. Multitasking delux!

Brooklyn

 

Annonser