Förkyld Hund och Lite vardags inspiration

Halv åtta imorse bar det iväg med lilla Alta, ut till västerort för hundträning.
Idag var det hundmöte i hundrastgården och ut och gå i olika miljöer med nya hundar.
Övning ger resultat och efter veckors av tragglande så ser man stor skillnad.

Att få en hund att gå ”fint” i kopplet och att lugnt gå förbi vid hundmöten får du bara efter ex antal timmars tränande. Så vi tränar och tränar här hemma, belönar och korrigerar felaktiga beteenden. Om man har möjligheten så är det alltid bra att använda sig av sina vänner med deras hundar till att endast gå, gå, gå, gå.
Låt inte ens hundarna hälsa på varann och lär din hund att hälsa är ingen självklarhet
detta ska ske på ditt kommando och att det inte är några konstigheter.
Jag lovar dig att efter några veckors kämpande med detta kommer det vara guld värt.
För ibland så träffar man på hundar som ens hund inte får hälsa på och då vill man att det ska vara enkelt och lugnt att stå och prata eller att endast kunna gå förbi utan massa drag i kopplet och skällande. Så Altas tränande är klart för dagen och Brooklyn ligger och sover här hemma med sin lilla förkylning som tur för oss äntligen börjar lägga sig.

Folket kom ihåg att det ska vara roligt att ha hund, hitta en träningsmetod som fungerar för er och er hund, ta hjälp och gör saker som Ni tycker är roligt!


Och i detta tråkiga väder som är idag så har jag snubblat över en blogg som drivs av två engagerade tjejer, här finner ni massa vardagstipps. Allt från goda recept, hur man kan bidra med det lilla, pyssel och träning i olika former. Hälsa är något som vi alla behöver jobba mer med, inte bara vår egen utan hur våra val påverkar vår miljö som vi alla lever i.

In och kika och se om Ni hittar något som passar för er inför julen
eller i ens gråa vardag som idag!   Inpirana – En plats för inspiration 

Annonser